Astrologie - VolleMaanKalender.nl

Wat staat er in de sterren beschreven voor jou? Wat kan je van je geboortehoroscoop leren? Lees alles over astrologie, sterrenbeelden, planeten en meer.

Wat is astrologie?

Astrologie vertelt je over je karakter, je temperament, je liefdesleven en je professionele en sociale leven. Het geeft je inzichten in je talenten, je levenslessen en je kwaliteiten. Astrologie maakt het ook mogelijk om voorspellingen te doen over gebeurtenissen die kunnen optreden. Natuurlijk moet je dit altijd in context zien.

Niks staat vast en je kunt astrologie vooral als hulpmiddel gebruiken om zaken in perspectief te zien of een plek te geven. Gebruik de kennis in je voordeel! Op die manier kun je van jouw leven je droomleven maken.

Astrologische kalender van deze maand

 • Astrologie kalender juli 2020
  Wat staat ons in juli 2020 te wachten op ’t gebied van astrologie? Dat lees je deze astrologie kalender voor juli 2020.

Sterrenbeelden

Je kent je sterrenbeeld wel. Leeuw, Ram, Waterman… er zijn twaalf tekens in de zogeheten dierenriem. Vaak kan je je wel vinden in de eigenschappen die hierbij horen. Je sterrenbeeld zoals jij ‘m kent komt vanuit je zonneteken, maar er is veel meer te ontdekken. Er zijn allerlei hemellichamen die energie met zich meebrengen. Zowel voor ons allen als collectief als voor jouzelf. Al die extra gegevens over jezelf, die vind je namelijk in een geboortehoroscoop (of ook wel natal chart in het Engels).

Planeten en hun betekenis

Astrologie kent tien planeten. Goed om te weten: de zon en de maan – beiden officieel geen planeet – worden in de astrologie wel zo genoemd. Iedere planeet vertegenwoordigd een bepaalde energie. Planeet Venus staat bijvoorbeeld symbool voor harmonie, liefde en evenwicht en planeet Uranus staat bijvoorbeeld voor (plotselinge) verandering en revolutie.

 • Je zon is de planeet van jezelf, je ego en je uitstraling
 • Je maan is je hart en je emotie
 • Je rising sign is hoe de wereld jou ziet
 • Je Mercurius is hoe je denkt en communiceert
 • Je Venus is hoe je liefhebt
 • Je Mars is hoe strijdlustig en vastberaden je bent
 • Je Jupiter gaat om geluk
 • Je Saturnus gaat over je discipline en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je Neptunes gaat over je droomwereld en je verbeelding
 • Je Pluto gaat om verandering en transformatie
 • Je Chiron is de gewonde heler en je levensles

Planeten in retrograde

Planeten gaan ook weleens in retrograde, zoals Mercurius. Lees hier alles over Mercurius retrograde en wanneer Mercurius retrograde 2020 is of wanneer Pluto retrograde is.

Bekijk hier het laatste retrograde nieuws:

 • Chiron retrograde 2020: diepe wonden genezen
  Chiron, de planeet van de ‘gewonde heler’, is van 11 juli tot 15 december retrograde. Chiron retrograde 2020 gaat ons veranderen. Dit is hoe!
 • Neptunus retrograde 2020
  Dinsdag 23 juni 2020 gaat Neptunus – de planeet van je droomwereld – retrograde. Deze retrograde heeft impact op je verbeelding.
 • Alle retrograde planeten van 2020 op rij
  Bekijk hier de retrograde kalender 2020 met planeten Mercurius, Venus, Saturnus, Mars, Neptunus, Pluto, Jupiter, Chiron en Uranus
 • Jupiter retrograde mei 2020
  Jupiter retrograde 2020 is begonnen! Jupiter, de planeet van geluk, is retrograde in aardeteken Steenbok. Ben je klaar voor iets nieuws?
 • Venus retrograde in Tweelingen mei 2020
  Woensdag 13 mei 2020 gaat liefdesplaneet Venus retrograde in Tweelingen. Lees hier over de uitwerking van deze retrograde.

Geboortehoroscoop berekenen & uitleg

Een geboortehoroscoop is een blauwdruk van de mogelijkheden die jij als persoon in je hebt. Je berekent je geboortehoroscoop aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. De stand van de planeten op dat exacte moment en op die exacte plek bepalen wie jij bent, hoe jij reflecteert op de wereld en hoe de wereld jou ziet. Lees hier meer over het berekenen en maken van een geboortehoroscoop (natal chart) en hoe je ‘m kan uitlezen.

Waar komt het woord ‘astrologie’ vandaan?

Het woord astrologie komt uit de oudheid en is opgebouwd uit astro (Latijnse woord voor ster) en logie (afgeleid van het Latijnse woord Logia, en van het Griekse woord logos – de betekenis is in beide gevallen ‘verhaal’). Het geeft het ‘beschouwen van de sterren’ aan, of ook wel sterrenkunde.

Artikelen over astrologie

Wil je meer lezen over astrologie? Kijk dan eens bij deze recente artikelen:

Jouw astrologie voor 2020