Glitter Supernova - VolleMaanKalender.nl

Wat is jouw sterrenbeeld? Er zijn twaalf tekens in de dierenriem. Dit zijn de sterrenbeelden zoals wij ze kennen. Dit zijn (op volgorde van de dierenriem): Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Ieder sterrenbeeld heeft zo haar eigen kenmerken.

💖 Let op: deze pagina is nog in in aanbouw 💖

Elementen

De sterrenbeelden zijn weer ingedeeld in elementen: de Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok), de Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal en Waterman) en de Watertekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen). In tarot heeft elk element een eigen symbool.

ElementSterrenbeeldSymbool
VuurRam, Leeuw en BoogschutterStaven (Wands)
AardeStier, Maagd en SteenbokPentakels (Pentacles)
LuchtTweelingen, Weegschaal en WatermanZwaarden (Swords)
WaterKreeft, Schorpioen en VissenBekers (Cups)

Ram (21 maart – 19 april) ♈

SymboolRam
Periode21 maart – 19 april
HeerPlaneet Mars
ElementVuur
KleurRood
PolariteitPositief
LichaamsdelenHoofd, hersenen, ogen en bijnieren
KernwaardeInitiatief nemen

Sterrenbeeld Ram loopt van 21 maart tot 19 april. De Ram is avontuurlijk en zelfverzekerd, maar ook zelfgericht en impulsief. Het is het eerste teken van de dierenriem en brengt – op z’n Rams – altijd een energiek begin. Rammen – een vuurteken – zijn geboren leiders. Ze zijn moedig, optimistisch, gepassioneerd en uitgesproken. Sterrenbeeld Ram handelt voordat ze denken – impulsief, jep! Ze zijn flexibel, snel, competitief en willen altijd nummer één staan, bijvoorbeeld bij wedstrijden of activiteiten.

Rammen vechten voor onrecht en uiten graag hun mening en gedachten. Ze zijn charmant en charismatisch en kunnen andere mensen moeiteloos overtuigen en verleiden. Dat, in combinatie met hun lef en de risico’s die ze nemen, maakt de Ram vaak de held. Een rol die ze prima past.

Stier (20 april – 20 mei) ♉

SymboolStier
Periode20 april – 21 mei
HeerVenus
ElementAarde
KleurGroen
PolariteitNegatief
LichaamsdelenNek, keel, strottenhoofd, stembanden en schildklier
KernwaardeVoeden

Sterrenbeeld Stier loopt van 20 april tot 21 mei. Stieren zijn standvastig, geduldig en bedachtzaam. Ze nemen de tijd en blijven bij hun standpunt. Niet voor niets, want aardeteken Stier wordt gedreven door sterke instincten en koppigheid. Voelt een Stier zich veilig, dan wordt de omgeving beloond met trouw en liefde. En veel ook!

Stabiliteit is voor dit teken erg belangrijk en veranderingen kunnen dan ook lastig zijn voor de Stier. Gelukkig kan een Stier de koppigheid voorbij gaan en zal het plaatsmaken voor hartelijkheid en warmte.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

SymboolTweelingen
Periode21 mei – 20 juni
HeerMercurius
ElementLucht
KleurGeel
PolariteitPositief
LichaamsdelenSchouders, armen, handen en ademhalingsorganen
KernwaardeBegrijpen

Sterrenbeeld Tweelingen loopt van 21 mei tot 20 juni. Tweelingen zijn veelzijdig, nieuwsgierig en gevat. Ze zijn communicatief ontzettend vaardig en hebben altijd wel een praatje klaar. Maar, zoals een echte Tweelingen kan zijn, zijn ze ook snel wispelturig. Dualiteit is het woord dat één-op-één te matchen valt met dit sterrenbeeld.

Waar luchtteken Tweelingen de ene dag nog vol lof is over iets of iemand, kan het de volgende dag volledig zijn omgeslagen. Tweelingen hebben duidelijk twee kanten en daarom is variatie zo belangrijk voor dit sterrenbeeld. Een omgeving die veranderlijk is, werk dat varieert en een avontuurlijk (privé)leven is iets dat ze absoluut nodig hebben.

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

SymboolKreeft
Periode21 juni – 22 juli
HeerMaan
ElementWater
KleurZilver
PolariteitNegatief
LichaamsdelenBorst, spijsverteringsstelsel en borstbeen
KernwaardeBeschermen

Sterrenbeeld Kreeft loopt van 21 juni tot 22 juli. Als Kreeft ben je hard van buiten, maar zacht van binnen. Kreeften zijn beschermend en worden vaak gezien als ‘de moeder’ (of je het nu wil, of niet). Je bent als Kreeft ‘de moeder’ van je vriendengroep en van je sociale kring. Jij zorgt ervoor dat iedereen veilig en wel thuis komt na een avondje uit en jij zorgt ervoor dat iedereen het goed heeft.

Waterteken Kreeft is gevoelig, fantasierijk en intuïtief. Dat maakt veel Kreeften tot een waanzinnige artiest of entertainer, in welke vorm dan ook.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) ♌

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.