Volle Maan Kalender
Je leest nu...

Mercurius retrograde oktober 2020 komt eraan (en dit is wat het betekent)

0
Retrograde

Mercurius retrograde oktober 2020 komt eraan (en dit is wat het betekent)

Mercurius retrograde oktober 2020 is begonnen (en dit is wat het betekent) - VolleMaanKalender.nl

Mercurius retrograde oktober 2020 komt er aan! Dinsdag 13 oktober tot dinsdag 3 november staat Mercurius retrograde in de tekens Schorpioen en Weegschaal. Dit is wat ons te wachten staat!

Allereerst: wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Alle planeten gaan op een gegeven moment retrograde, maar Mercurius gaat vaker retrograde dan de andere planeten. En naast dat hebben planeten die dichter bij de zon staan (zoals Mercurius dus) een sterkere invloed op ons dagelijks leven dan de planeten die verder staan.

Mercurius retrograde oktober 2020 in Schorpioen

Waterteken Schorpioen is duister, expressief en gewaagd en Mercurius retrograde in dit teken zal je uitdagen. Uitdagen om uit je comfortzone te komen, al dan niet door ons levenslessen te geven tijdens deze retrograde.

Mercurius retrograde november 2020 in Weegschaal

Luchtteken Weegschaal daarentegen is het teken van recht, eerlijkheid en keuzes. En help: als de planeet van communicatie hierin retrograde gaat, dan kunnen we maar beter op onze woorden passen. Met de pittigheid van de Schorpioen kunnen woorden namelijk anders aankomen dan je eigenlijk bedoelt. En natuurlijk kan je jezelf herstellen, maar als iets eenmaal gezegd is…

Voorkomen is beter dan genezen. Trek geen (verkeerde of overhaaste) conclusies en blijf bij jezelf. Probeer vooral te kijken hoe jíj reageert op een situatie, in plaats van dat je vindt dat een ander iets moet. Wil je iemand toch aanspreken op gedrag? Denk er minimaal een nachtje over na of wacht even tot 3 november, wanneer de Mercurius retrograde ten einde is.

Lees hier meer over Mercurius retrograde en de invloed van deze planeet.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Hulp nodig? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 4: plan extra reistijd in…

Boek over Mercurius Retrograde: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons op Instagram!